באילו מקרים אפשר למשוך כספי פיצויים? מה המשמעות של משיכת כספי פיצויים? וכיצד משיכת פיצויים תשפיע על החיסכון לפנסיה?
עזיבת מקום עבודה היא מהלך דרמטי לרוב האנשים, ובעלת משמעות כלכלית בחלק לא מבוטל מהמקרים. לפיכך לא מפתיע שאנשים רבים מתפתים לנצל משאב פיננסי שעומד לרשותם בדמות משיכת כספי פיצויים. למרות שמשיכת פיצויים משמשת כאור בקצה המנהרה לאנשים שעזבו זה עתה את מקום העבודה, זוהי החלטה חשובה אשר מתלוות אליה השלכות לא מעטות.
עזבתי את מקום העבודה, מתי אוכל למשוך כספי פיצויים?
בעת עזיבת עבודה יש להגיש טופס 161 א' ובו לרשום את הנחיה לגבי כספי הפיצויים- משיכת הכספים/ רצף קצבה/ רצף פיצויים. גובה הפיצויים מתחלק לשני מקרים עיקריים, כאשר הסכום שיתקבל יחושב על פי השכר האחרון שקיבלתם מהמעביד כפול מספר השנים בהן עבדתם, או לסירוגין הסכום שנצבר בקופה האישית של העובד לאורך השנים. זאת בהתאם לחתימה על סעיף 14 לפיצויי פיטורים בהסכם העבודה של כל עובד ועובד ותלוי באם התפטרתם או פוטרתם.
החלטתי על משיכת כספי פיצויים כיצד החלטה זו תשפיע לי על החיסכון לפנסיה?
הפיצויים מהווים מרכיב חשוב של החיסכון הפנסיוני ומהווים עשרות אחוזים מסך החיסכון הפנסיוני שלנו. על מנת להמחיש את המשמעות של משיכת פיצויים והשלכתה על הפנסיה בגיל הפרישה, יש להבין שבמידה ותחליטו למשוך פיצויים בעת עזיבת עבודה, ותעשו זאת בכל עבודה שתעזבו לאורך השנים, הקצבה שלכם בגיל פרישה תעמוד על כמחצית עד 70 אחוז מהקצבה שהיתה מתקבלת במידה ולא הייתם מושכים את כספי הפיצויים.
אפשרויות במשיכת כספי פיצויים
למשיכת פיצויים ישנן השלכות רבות. חשוב לציין כי עתידכם עומד על הכף וכל משיכת פיצויים עשויה לפגוע לכם בקצבת הפנסיה החודשית ולפגוע באיכות חייכם בעת פרישה.
ניתן למשוך את כל כספי הפיצויים, ניתן למשוך רק את חלקם, ניתן למשוך רק את החלק הפטור ממס, וניתן להחליט שלא למשוך בכלל את כספי הפיצויים וליעד אותם לקצבה בגיל פרישה.
אם כך מה עושים ואיך מגיעים להחלטה נכונה?
למידע נוסף והכוונה מקצועית פנו אלינו ונשמח לעזור.