מהו ביטוח לאובדן כושר עבודה?
כיסוי אשר נועד להבטיח מקור הכנסה כתחליף למשכורת החודשית במקרה של פגיעה מתאונה או הכיסוי המלא והמקובל ביותר הוא רכישת פיצוי של 75% מהשכר. לא ניתן לקבל פיצוי גבוה מזה, גם אם רוכשים ביטוח בכמה חברות. במקרה כזה מדובר בתשלום עודף של פרמיות שישולמו לחברות מחלה וכו' ובשל כך חוסר יכולת להשתכר ולהמשיך לעבוד. הביטוח.
איך מוגדר אובדן כושר עבודה?
קיימות 3 הגדרות לביטוח אובדן כושר עבודה-
- אובדן כושר לעבוד בכל עיסוק שהוא. זוהי ההגדרה הבסיסית ביותר והיא מקובלת רק במקרים חריגים בעיסוקי "צווארון כחול". זהו כינוי לעובדים בעבודת כפיים דוגמת עובדים בבניה, תעשייה יצור וכו' ואשר מובדלים מאנשי "צווארון לבן" אשר אינם עובדים בעבודת כפיים ושעבודתם דורשת השכלה אקדמית. בין מקצועות צווארון לבן ניתן למנות בין היתר
- הגדרה מקצועית- אובדן כושר לעבוד בכל עבודה שמתאימה לניסיונו ,הכשרתו והשכלתו של המבוטח
- הגדרה עיסוקית- ההגדרה הרחבה ביותר. אובדן כושר לעבוד בעיסוק הספציפי של המבוטח עורכי דין, רופאים, אנשי שיווק, מנהלים ורואי חשבון המבוטח
איזה הרחבות קיימות לביטוח אובדן כושר עבודה?
- הרחבה עיסוקית – אובדן כושר העבודה יבחן בהתאם לעיסוקו הספציפי של המבוטח ערב קרות האירוע והתשלום יבוצע כל עוד המבוטח באובדן כושר עבודה. הרחבה זאת אפשרית רק עבור אנשי "צווארון לבן"
- קיצור תקופת ההמתנה מ 90 יום ל 30, ובמקרים נקודתיים אף ל 14 ימי המתנה
- פרנצ'יזה (סף פיצוי)- תשלום רטרואקטיבי בגין החודשיים הראשונים של תקופת ההמתנה
- הרחבה לנכות חלקית( מעל 25%) ולא מלאה בלבד, כלומר תשלום פיצוי חודשי גם במקרה בו אובדן כושר העבודה אינו מלא
- ביטול קיזוז תגמולים מביטוח לאומי- כך שבמקרה של תאונת עבודה התשלום שיקבל
- שחרור מתשלום פרמיות- במקרה של אובדן כושר עבודה תבוא חברת הביטוח בנעלי המבוטח ותשלם עבורו את הפרמיות החודשיות בעבור הכיסוי כך שלא יצטרף להמשיך המבוטח מחברת הביטוח יהיה ללא קשר לתגמולים שיקבל מביטוח לאומי ולשלם מכיסו רכישת הכיסוי יכולה להתבצע ע"י המעסיק ועל חשבונו כחלק מהתכניות הפנסיוניות של העובד אך יש מקרים בהם המעסיק אינו משלם עבור העובד או שמשלם עבור כיסוי חלקי בלבד, כך שהכיסוי אינו מגיע ל 75% מהשכר בפועל.
במקרים כאלה חשוב מאוד לרכוש את הביטוח באופן פרטי, שכן מדובר בכיסוי חשוב מאין כמוהו. הפרמיה המשולמת תוכר לעובד כהוצאה( עד גובה 2.5% מהשכר). מי משלם את הכיסוי לאובדן כושר עבודה? ובחלק גדול מהמקרים זה המצב.
למה Integrity?
- פעילות מול כל חברות הביטוח ולא מול חברה ספציפית
- מייצגים את האינטרס שלך ולא של חברת הביטוח
- בחינת תיק הביטוח הקיים והמלצות לשיפור
- העלויות הנמוכות ביותר שניתן להשיג בכל רגע נתון
- ביטול כפל ביטוחי
- יתרון לגודל מול חברות הביטוח
- בקרה ופיקוח
- שקיפות
- טיפול בתביעות מול חברת הביטוח (לא עלינו)