מהם השינויים והרפורמות בתחום המיסוי הפנסיוני? כיצד ניתן לתכנן נכון את החיסכון ארוך הטווח שלנו? על מה חשוב לשים דגש בעת רכישת הסדר חסכון פנסיוני?
התחום הפנסיוני נחשב בצדק נושא מורכב ומסועף. בשל ההשלכות הכבדות והרות הגורל, משרד האוצר שוקד על נושא המיסוי ומוציא הנושא חוזרים, תיקונים ותקנות על מנת לשפר את מצב החוסכים. אחת לכמה שנים ניתן אף לראות רפורמות אשר טורפות את הקלפים ומשנות את התמונה.
כיצד ניתן ליהנות מאופטימיזצית מס בתכנון פיננסי כולל?
יש לבחון את מכלול הנכסים שלכם, הפנסיוניים והנזילים. בנוסף, לקחת בחשבון מגוון רחב של פרמטרים, כגון סטטוס תעסוקתי, שאר הנכסים ( נדל"ן, השקעות ריאליות וכו'), טווח ההשקעה, צפי לפרישה ועוד. המטרה העיקרית בתכנון רציף היא הקטנת נטל המס על מוצרי הפרט והמוצרים הפנסיוניים.
התכנון יכלול התייחסות להטבות מס בהפקדות השוטפות למוצרים פנסיוניים, לאופי הכספים( הוניים או קצבתיים), לתקרות השונות, לפריסות מס, כספי ירושה ועוד.
התכנון יתייחס לתמונה המלאה- תיקי השקעות, קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות גידור, השקעות ריאליות ונכסי נדל"ן.
תכנון נכון יגדיל את הסכום איתו נגיע לגיל פרישה וכמובן את הקצבה החודשית שנקבל מיום הפרישה לכל החיים.
מי יכול לתכנן ולמי זה חשוב?
תכנון מס חשוב עבור שכירים, שכירים בעלי שליטה, שותפויות וכמובן גם עבור עצמאים. למעשה עבור כולם. אמנם התקרות שונות וההסתכלות היא שונה עבור כל מקרה ומקרה, אך התכנון הוא מנת חלקם של כולם.
מתי כדאי לתכנן?
רבים נוטים לחשוב שתכנון מס הוא תחום שקשור אך ורק בעת פרישה, אך למען האמת תכנון מס חשוב לכל אורך הדרך וללא קשר לגיל.
כמו כן, חשוב מאוד לתכנן גם בצמתים כגון עזיבת עבודה, שינוי סטטוס תעסוקתי( משכיר לעצמאי ולהיפך).
למידע נוסף והכוונה מקצועית פנו אלינו ונשמח לעזור.